مراسم اهدای جوایز چهارمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم دریای سرخ در عربستان سعودی، با حضور ستارگان نامدار سینمای جهان و تقدیر از برندگان این رویداد سینمایی برگزار شد.
در این جشنواره که بازیگرانی همچون مهرداد صدیقیان، سمیرا حسنپور و علی اوجی از سینمای ایران حضور داشتند، علیرضا کاظمیپور و پانتهآ مصلح، دو کارگردان ایرانی، موفق شدند جایزه بهترین فیلم کوتاه را به دست آورند. هیئت داوران جشنواره فیلم دریای سرخ این جایزه را به دلیل ساخت فیلم «قفس» به این دو کارگردان اهدا کرد.
«قفس» راویتگر سختیها و رنجهای تحمیل شده به یک کودک افغان مهاجر است که مادرش را از دست میدهد. بخش عمدهای از فیلم زیر آب فیلمبرداری شده است و کارگردانهای آن میگویند یافتن بازیگرانی بتوانند زیر آب هم نقش ایفا کنند، از چالشهای اصلی آنان محسوب میشد. علیرضا کاظمیپور و پانتهآ مصلح علاوه بر جایزه «یسر طلایی»، جایزه ۲۵ هزار دلاری هیئت داوران را هم دریافت کردند.
در دیگر بخشها، فیلم «مسیر قرمز» ساخته لطفی عاشور، کارگردان تونسی برنده جایزه اصلی جشنواره دریای سرخ به نام «یسر طلایی» شد و پاداش۱۰۰ هزار دلاری را به خانه برد. فیلم «مسیر قرمز» که در توصیف آن از گفته شده روایتی از «سفری به روان زخمی یک کودک در منطقهای جنگزده» است، سومین فیلم بلند عاشور است که اولین بار در جشنواره لوکارنو به نمایش درآمد.
به وایولا دیویس، بازیگر مطرح آمریکایی و برنده اسکار، و پریانکا چوپرا، بازیگر و تهیهکننده سرشناس سینمای بالیوود، به دلیل یک عمر فعالیت هنری جوایز ویژه هیئت داوران جشنواره دریای سرخ اهدا شد.
در مراسمی که ستارگانی همچون جانی دپ، سارا جسیکا پارکر، دو پاتل، جان بویگا و نیک جوناس حضور داشتند، فیلم «مودی، سه روز بر بال دیوانگی» به کارگردانی جانی دپ بهعنوان آخرین نمایش جشنواره اکران شد و دپ، همراه با ریکاردو اسکامارچیو، بازیگر اصلی این فیلم، در مراسم حضور یافت.
این جوایز را هیئت داوران شامل مینی درایور، دنیل دائه کیم، ابوبکر شوقی و طوبی بویوکاوستون به ریاست اسپایک لی به برندگان اهدا کردند.
جایزه یسر نقرهای برای بهترین فیلم بلند و ۳۰ هزار دلار جایزه نقدی همراه آن، به فیلمی الهامگرفته از آثار مارتین اسکورسیزی به نام «به سرزمینی ناشناخته»، به کارگردانی مهدی فلیفل، فیلمساز فلسطینی دانمارکی اهدا شد. این فیلم پیش از این در جشنواره فیلم کن فرانسه هم تحسین شده بود.
فیلم «ساعت ۶ صبح» به کارگردانی مهران مدیری و تهیهکنندگی علی اوجی نیز در بخش رقابت اصلی جشنواره دریای سرخ حضور داشت.
محمود بکری، بازیگر فیلم «به نام سرزمینی ناشناخته»، جایزه بهترین بازیگر مرد و مریم شریف، برای بازی در فیلم «برف سفید»، جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم دریای سرخ را از آن خود کردند.
جایزه یسر برای بهترین فیلمنامه هم به عدی رشید برای فیلم «آهنگهای آدم» اهدا شد که پاداش نقدی ۱۰ هزار دلاری همراه با آن بود.
جایزه یسر برای دستاورد ارزشمند سینمایی به «کشتن یک اسب مغولی» به کارگردانی تائو کیو و جایزه ۱۰ هزار دلاری هیئت داوران به فیلم «در جستوجوی پناهگاهی برای آقای رمبو» به کارگردانی خالد منصور اهدا شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این جشنواره و بازار هنری آن امسال در منطقه تاریخی البلد در جده برگزار شد. طبق گفته شیوانی پاندیا مالهوترا، مدیر جشنواره، در این جشنواره ۱۲۲ فیلم از ۸۵ کشور جهان حضور داشتند که ۵۰ درصد آنها نخستین نمایش جهانی یا بینالمللی خود را در همین جشنواره داشتند که شامل ۴۶ نمایش جهانی، ۱۵ نمایش بینالمللی و ۵۳ نمایش منطقهای برای خاورمیانه و شمال آفریقا بوده است.
خانم جمانا الراشد، مدیرعامل گروه پژوهش و رسانه سعودی و رئیس بنیاد فیلم دریای سرخ، با اشاره به تمرکز این جشنواره برای معرفی فیلمهای جهان عرب، آسیا و آفریقا، جشنواره فیلم دریای سرخ را فراتر از یک رویداد صرفا سینمایی دانست و گفت: «ما بیش از یک جشنواره هستیم؛ ما یک مرکز پویا و نوینیم که آینده داستانگویی را از چشماندازهای پویا و پیچیده جهان عرب، آسیا و آفریقا معرفی میکند.»
او اضافه کرد: «ماموریت ما روشن است؛ تقویت صداهایی که در تاریخ نادیده گرفته شدهاند، ایجاد مسیرهایی برای استعدادهای نوظهور، بازتعریف ساختارهای سنتی سینما و نشان دادن اینکه داستانهای خارقالعاده میتوانند از هر گوشه جهان ظهور کنند.»
دیگر جوایز این جشنواره شامل جایزه الشرق برای بهترین مستند همراه با ۱۰ هزار دلار جایزه نقدی به فیلم «وضعیت سکوت» ساخته سانتیاگو مازار رسید. جایزه استعداد نوظهور سعودی هم به رولا دخیلالله اهدا شد و جایزه بخش بینالمللی مخاطبان العلا به فیلم «جفنای کوچک» به کارگردانی لورنس والین و جایزه بخش سعودی مخاطبان العلا با جایزه ۵۰ هزار دلاری نیز به فیلم «حُبَل» به کارگردانی عبدالعزیز الشلهوبی تعلق گرفت.
پس از اهدای یسر طلایی بهترین فیلم کوتاه به کارگردانان ایرانی، جایزه یسر نقرهای این بخش با پاداش ۱۲ هزار و ۵۰۰ دلاری هم به فیلم «آلازار» به کارگردانی بیزا هایلو لما اهدا شد.